VEIKLA 2018-2019 m.m. 

Veiklos planas 2019 m..pdf
Adobe Acrobat Document 217.3 KB

Išvyka į Vilniaus Šilo mokyklą

 

Mokslo metams einant į pabaigą, gegužės 23 dieną, Pasvalio rajono logopedai ir specialieji pedagogai išvyko pasisemti žinių ir idėjų į Vilniaus Šilo mokyklą.

Mus pasitiko Vilniaus Šilo mokyklos direktorė Egidija Urbanavičienė, kuri atvykusioms specialistėms pristatė mokyklą, supažindino su jos veikla. Vilniaus Šilo mokykla - tai pagrindinės mokyklos tipo specialioji mokykla, ugdanti įvairiapusių raidos sutrikimų turinčius mokinius. Mokykloje mokosi vaikai nuo 3 iki 21 metų. Šiuo metu mokykloje mokosi 164 mokiniai ir dirba 108 darbuotojai. Kiekvieną klasę sudaro po 7-8 mokinius, kuriuos moko vienas mokytojas ir yra vienas arba du mokytojo padėjėjai. 20 mokinių yra teikiama nakvynės paslauga.

Apžiūrėjus mokyklą, mūsų laukė čia dirbantys mokytojai-specialistai, kurie priėmė į savo pamokas/veiklas stebėti užsiėmimų su mokiniais. Specialioji pedagogė metodininkė Jolanta Jaraminienė 6-7 spec. lavinamosioms klasėms vedė integruotą pasaulio pažinimo ir dailės pamokas „Vidaus organai. Širdis“ ir „Kraujotaka“. Specialioji pedagogė-logopedė metodininkė Jurga Klimkienė 5 spec. lavinamąjai klasei vedė orientacinę ir pažintinę veiklą tema „Transporto priemonės“. Vyresnioji specialioji pedagogė Vaida Maziukienė 2-3 spec. klasėms vedė pasaulio pažinimo veiklą „Ropliai“. Specialioji pedagogė Ingrida Rozancevaitė-Palubeckienė vedė individualias specialiąsias pratybas. Specialioji pedagogė-logopedė Rasa Kanajeva parodė individualias logopedines pratybas. Mokytoja Asta Stulgaitienė 1 spec. klasei vedė integruotą matematikos ir dailės pamoką „Formos“. Kai kurios šios mokyklos specialistės rodė užsiėmimus, pagal logopedės-specialiosios pedagogės iš Didžiosios Britanijos Ginos Davies metodiką. Ši lektorė dar gegužės mėnesį lankėsi Vilniaus Šilo mokykloje ir pristatė programą „Attention Autism”, kuri skirta dėmesio sutelkimo, komunikacijos ir socialinių įgūdžių ugdymui. Programos pristatymas įkvėpė dalyvius pažvelgti į savo darbą kitu kampu. Pasvalio rajono pagalbos mokiniui specialistės turėjo galimybę dalyvauti dviejuose pasirinktuose užsiėmimuose ir pagilinti žinias aktualiomis temomis.

Susitikimo pabaigoje aptarėme stebėtas veiklas, pasidalijome mintimis, pastebėjimais. Kiekviena specialistė parsivežėme sau idėjų, minčių, kurias pritaikysime savo darbe.

Pasvalio rajono pagalbos mokiniui specialistų būrelio pirmininkė Sandra Maračinskienė padėkojo Vilniaus Šilo mokyklos direktorei Egidijai Urbanavičienei už šiltą priėmimą ir įteikė atminimo dovanėles iš Pasvalio krašto.

Tai viena iš Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos vykdomo projekto „Kartus su vaiku-7“ veiklų.

 

 Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos logopedė Irena Butkuvienė, 2019-05-24

Rajoninis kompiuterinis kūrybinio atviruko konkursas ,,ATRIDENKIME VELYKAS!“

 

     Balandžio mėnesį vyko rajoninis kompiuterinis kūrybinio atviruko konkursas „Atridenkime Velykas!“.  Kompiuterinių piešinukų sulaukėme ne tik iš Pasvalio rajono, keletas darbelių atkeliavo net iš Šiaulių. Konkursą organizavo Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos specialiosios pedagogės ir logopedė. Šio konkurso tikslas – tobulinti konkurso dalyvių kompiuterinius piešimo įgūdžius, perteikiant gražiausios pavasario šventės – Velykų simbolius.

      Sulaukėme 28 nuostabių kompiuterinių darbelių-piešinukų. Sudaryta komisija atidžiai vertino,  lygino darbelius, skaitė mokinių ant atvirukų sukurtus eilėraštukus, palinkėjimus šv. Velykų proga.

      Konkurso komisija įvertino kiekvieną kompiuterinį darbelį ir išrinko pačius gražiausius, specialiomis kompiuterinėmis programomis sukurtus atvirukus. Paskelbė kiekvienos grupės prizininkus.

I GRUPĖ: 1-3 klasių mokiniai, besimokantys pagal pritaikytas ir individualizuotas programas bei turintys kalbėjimo ir kalbos sutrikimų:

I vieta  Marius V. (3 klasė, Pasvalio specialioji mokykla)

II vieta  Austėja V.  (1 klasė, Joniškėlis)

III vieta  Kornelija K. (1 klasė, Joniškėlis)

II GRUPĖ: 4-7 klasių mokiniai, besimokantys pagal pritaikytas ir individualizuotas programas bei turintys kalbėjimo ir kalbos sutrikimų:

I vieta  Gabija Z. (6 klasė, Joniškėlis)

II vieta  Ieva G. (5 klasė, Joniškėlis)

III vieta Denis N. (5 klasė, Šiauliai)

III vieta  Aleksis A.  (4 klasė, Narteikiai)

III GRUPĖ: 8-10 klasių mokiniai, besimokantys pagal pritaikytas ir individualizuotas programas bei turintys kalbėjimo ir kalbos sutrikimų:

I vieta   Tadas L. (10 klasė, Joniškėlis)

II vieta   Inesa Z.  (8 klasė, Joniškėlis)

III vieta  Airidas P.  (8 klasė, Pasvalio specialioji mokykla)

     Sveikiname nugalėtojus ir visus dalyvavusius šiame konkurse. Nugalėtojams bus įteikti diplomai, o likusiems dalyviams - padėkos. Dėkojame pagalbos mokiniui specialistėms, mokytojoms, padėjusioms mokiniams nupiešti nuostabius darbelius.

 

Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos pagalbos mokiniui specialistės: J. Baltaragienė, I. Butkuvienė, S. Uzėlė

  2019-05-17

Konferencija  „Geometrija, kaip dailė ir poezija, yra savaip graži“

 

2019 m. gegužės 16 d. Pasvalio specialiojoje mokykloje vyko Pasvalio rajono specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ir pagalbos mokiniui specialistų integruotų veiklų projekto „Geometrija linksmai“  III etapas – konferencija „Geometrija, kaip dailė ir poezija, yra savaip graži“. Šioje konferencijoje dalyvavo mokiniai ir pagalbos mokiniui specialistai iš Svalios progimnazijos, Lėvens pagrindinės mokyklos, Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus. Konferencijoje buvo pristatyta 12 įvairių pranešimų, kuriuos skaitė 26 mokiniai – pranešėjai. Mokiniams pasiruošti padėjo 19 mokytojų, auklėtojų, pagalbos mokiniui specialistų. Visos konferencijos metu mokiniai ir pedagogai, skaitę pranešimus, puošė geometrinėmis figūromis mokinių sukurtą namą, kuris įprasmino viso projekto dalyvių nuotaikas.

 Sandra Maračinskienė, Rita Vaikšnorienė,

 Rasa Gailiūnienė 2019-05-17

Konkurso „Gera ten, kur gyvenu“ rezultatai

 

Šaltą šių metų pavasarį vyko respublikinis kūrybinis konkursas „Gera ten, kur gyvenu“, kurį organizavo Vaškų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistė Kristina Prakopienė. Sulaukta 110 kūrybinių darbų iš 38 Lietuvos įstaigų. Juose atsispindi gyvenamųjų vietovių grožis, istorija, tautosaka, lūkestis. Komisijai įvertinus darbus, išrinkti nugalėtojai, kurių laukia prizai ir diplomai. Kiti mokiniai gaus padėkas, mokytojai pažymas.

Kristina Prakopienė, 2019-05-14

 

Penktoji rajoninė Velykinė matematikos „Du plius du kart du“ olimpiada

 

Šiais metais jau penktąją rajoninę olimpiadą suorganizavo Vaškų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistė metodininkė Kristina Prakopienė. Balandžio 12 d. į Vaškų gimnaziją atvyko mokiniai iš Pumpėnų gimnazijos, Pasvalio Svalios progimnazijos, Lėvens pagrindinės mokyklos, Pajiešmenių pagrindinės mokyklos, Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus. Olimpiadoje savo matematines žinias parodė ir gimnazijos šeimininkai. Dalyvavo net 7 komandos iš 3-5 klasių ir 5 komandos iš 6-8 klasių. Vaškų gimnazijos direktorė Dalia Remeikienė tarė sveikinimo žodį ir padrąsino olimpiados dalyvius. Renginio organizatorei  olimpiadą padėjo vesti IIIg klasės mokinė, projektinio darbo „Matematika ir mandalos“ dalyvė Deimantė. Išsprendę uždavinius, olimpiados dalyviai turėjo „marginti“ mandalų kiaušinius tomis spalvomis, kokius atsakymus gavo. Vaikai puikiai dirbo, suko galvas, bandė visokiais būdais įveikti uždavinius ir... Štai! Margutis margas, uždavinių atsakymai vokuose!

Vertinimo komisijos narės: Vaškų gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Nida Butėnienė,  pradinių klasių vyr. mokytoja Lina Rupštaitytė, Pasvalio raj. Švietimo pagalbos tarnybos specialioji pedagogė metodininkė Inga Kaulinskienė ištaisė visus darbus ir nusprendė, kad matematikos olimpiados taurės ir I-osios vietos diplomai šiais metais atitenka Lėvens pagrindinės mokyklos 5 klasės mokinėms Kornelijai Putrytei ir Kamilei Svidenytei iš jaunesniųjų grupės ir Vaškų gimnazijos 8 klasės mokinėms Faustai Vaičekonytei ir Kotrynai Tonkevičiūtei iš vyresniųjų grupės.

Antrąją vietą užėmė Pajiešmenių pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai Henrikas Masian ir Ramunė Jankeliūnaitė iš jaunesniųjų grupės bei Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai Rokas Banelis ir Danielius Lašinskas iš vyresniųjų grupės.

Trečiąja vieta džiaugiasi Pasvalio Svalios progimnazijos 4 klasės mokiniai Rokas Janionis ir Giedrius Zavackis iš jaunesniųjų grupės bei Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus 7 klasės mokiniai Algirdas Samčiukevičius ir Rytis Bajalis iš vyresniųjų grupės.

Nuoširdžiai dėkoju mokytojoms, kurios nepagailėjo savo brangaus laiko ir paruošė vaikus olimpiadai bei atvažiavo į ją. Iki susitikimų kitais metais!

 

Matematikos olimpiados organizatorė Vaškų gimnazijos

pagalbos mokiniui specialistė metodininkė

Kristina Prakopienė, 2019-05-02

 

 2019 metų balandžio mėnesio pagalbos mokiniui specialistų susirinkimas

 

Balandžio 19 dieną įvyko rajono pagalbos mokiniui specialistų būrelio susirinkimas. Naujoji būrelio pirmininkė Sandra Maračinskienė  informavo apie Pasvalio rajono metodinų būrelių pirmininkų susirinkime svarstytus klausimus ir nutarimus. Pirmininkų pasitarime buvo kalbama apie formuojamojo vertinimo svarbą, nuorodą galima pasižiūrėti https://www.smm.lt/ tinklapyje. Taip pat buvo pristatytas refleksijos dienoraštis, pabrėžta refleksijos svarba ugdymo(si) procese. Pirmininkė būrelio nariams į elektroninius paštus atsiųs susirinkimo medžiagą. Gautą informaciją specialistės peržiūrės ir diskutuos virtualioje erdvėje.

Susirinkime kalbėjo Daujėnų pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė, logopedė Singrida Bobrevičienė. Ji skaitė pranešimą „Integruota kūno kultūros ir specialiosios pedagogės lietuvių kalbos pamoka“. Buvo vykdoma integruota veikla sporto salėje žaidžiant žaidimus su pasakų elementais. Mokiniams patiko įvairios veiklos: minti mįsles, atlikus sportinę rungtį išrinkti tinkamą pasakos personažą, užduotis „Rauti ropę“ ir kt. Rungčių pabaigoje visi dalyviai įsivertino piešdami emocijų veidukus.

Pirmininkė Sandra Maračinskienė pristatė dvi puikias kompiuterines programėles, kurias galima atsisiųsti iš Google Play. Praktiškai pademonstravo kaip programėlės veikia, papasakojo jų privalumus ir skirtumus. Pirmoji - skaitmeninė išmanioji IKT priemonė „Plickers“  yra skirta vertinti ir patiems mokiniams įsivertinti savo gebėjimus įsisavinti mokomąją medžiagą pamokose/pratybose. Mokiniai gauna korteles su kodais, kurias mokytojas telefono ar planšetės pagalba nuskenuoja ir akimirksniu gauna rezultatus ekrane. Antroji - „Kahoot!“. Tai nemokamas internetinis įrankis, skirtas apklausoms, viktorinoms ar diskusijoms organizuoti. Didžiausias šio įrankio privalumas yra tas, kad jis veikia visose interneto naršyklėse su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais, kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kt. Be to, ja naudotis labai smagu, nes dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas asmeninis įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos bei smagi muzika sukuria ypatingą nuotaiką! Šias programėles galima naudotis specialiųjų ir logopedinių pratybų metu.

                   Taip pat būrelio nariai susirinkimo metu diskutavo, kokių priemonių būtų galima pasigaminti visoms kartu ir naudoti darbe, ugdant įvairaus amžiaus vaikus, turinčius  autizmo spektro, tiek kitokių sutrikimų vaikams. Virtualioje erdvėje specialistės diskutuos ir tarsis, kokios priemonės būtų naudingiausios. Susitikimas priemonių gaminimui planuojamas birželio mėnesį.

                   Sandra Maračinskienė su pagalbos specialistėmis tarėsi, kada galėtume pasikviesti kitų rajonų pagalbos mokiniui specialistų metodinius būrelio narius, kokios sklaidos vieni iš kitų tikėtumęsi, ką dar norėtume sužinoti, kokias žinias pagilinti, kokiomis pasidalinti.

                   Kalbėjo Švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė Živilė Vaidžiūnienė. Ji informavo, kad rugsėjo mėnesį prasidės Švietimo pagalbos tarnybos parengtas projektas „Kartu su vaiku-7“, kurio tikslas  orientuotas į neįgalius vaikus auginančius tėvus ir jų aplinką. Birželio mėnesį  projekto pristatymo renginys organizuojamas Žadeikiuose. Renginio metu apie savo patirtį kalbės jaunuolis Tomas, turintis Aspergerio sindromą. Į renginį kviečiami tiek tėvai(globėjai) su vaikais, tiek pagalbos mokiniui specialistai. Specialistė informuos būrelio narius apie projekte  vykdomų veiklų temas,  laiką ir vietą. Būrelio narės informuos tėvus, norinčius dalyvauti projekte. Projekto metu psichologai ir įvairių sričių lektoriai organizuos įvairius užsiėmimus tėvams, auginantiems vaikus su negalia.

Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos direktorė Andromeda Baršauskienė kalbėjo apie švietimo naujoves. Taip pat informavo apie specialiųjų ugdymo(si) poreikių turinčių mokinių pirminių ir pakartotinių vertinimų tarnyboje likusias vietas ir datas bei pildomas dokumentų formas.

Švietimo pagalbos tarnybos logopedė Ingrida Prakopienė kalbėjo apie kalbos ir kalbėjimo sutrikimų turinčių mokinių sąrašus, jų teikimo tvarką, reikalingas pažymų formas.

Palinkėję vieni kitiems gerų švenčių ir geros nuotaikos atsisveikinome iki birželio mėnesio.

 

 

Pasvalio r. Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos specialioji pedagogė S. Uzėlė, 2019-04-23

Rajoninis kūrybinis konkursas „Skaitau lietuvišką pasaką“

 

Iš daugybės pasakų, kurias yra girdėjęs, kiekvienas turi savo pačią gražiausią, baisiausią, liūdniausią, linksmiausią, kvailiausią, trumpiausią, dainingiausią ar kokią kitą „labiausią“ pasaką. O kuri gi lietuvių liaudies pasaka yra PATI LABIAUSIA iš visų?

Prieš šv. Kalėdas  baigėsi Pasvalio rajono Vaškų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistės metodininkės Kristinos Prakopienės organizuotas rajoninis kūrybinis konkursas „Skaitau lietuvišką pasaką“. Jame dalyvavo mokiniai iš septynių rajono mokyklų: Narteikių mokyklos-darželio „Linelis“, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Valakėlių skyriaus, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, Pasvalio specialiosios mokyklos, Pumpėnų gimnazijos, Pajiešmenių pagrindinės mokyklos ir Vaškų gimnazijos. Sulaukėme 35 darbelių, kuriuose vaikai džiaugėsi perskaitytomis pačiomis gražiausiomis pasakomis ir motyvavo jas skaityti kitiems. Konkurso komisija rimtai padirbėjo, įsijautė į kiekvieną pasaką, išrinko pačius nuostabiausius darbus ir paskelbė laureatų sąrašą.

I GRUPĖ: 2-5 klasių mokiniai, turintys kalbos ir kalbėjimo sutrikimų

I vieta LOKYS IR PELĖ (Vakaris, Joniškėlis)

II vieta PONAS PAVERSTAS ARKLIU (Dovydas, Vaškai)

III vieta ŽVIRBLIO IR VILKO DRAUGYSTĖ (Ainora, Vaškai)

II GRUPĖ: 3-5 klasių mokiniai, besimokantys pagal pritaikytas ir individualizuotas programas

I vieta LEDINUKAS (Edvinas, Narteikiai)

II vieta GAIDYS, ŠUO IR LAPĖ (Rosita, Valakėliai)

III vieta OŽKA MELAGĖ (Gerda, Valakėliai)

III GRUPĖ: 6-9 klasių mokiniai, besimokantys pagal pritaikytas ir individualizuotas programas

I vieta PONO PASAKOS (Viktorija, Vaškai)

II vieta ŠIMTAS ZUIKUČIŲ (Urtė, Vaškai)

III vieta SAULĖ IR MĖNULIS (Kotryna, specialioji mokykla)

Sveikiname nugalėtojus ir visus dalyvavusius šiame konkurse. Nugalėtojams įteiktos pasakų knygelės ir diplomai, visi dalyvavusieji gavo padėkas. Dėkojame mokytojoms, pagalbos mokiniui specialistėms, padėjusioms mokiniams patekti į šį konkursą ir atskleisti savo kūrybiškumą.

 

Kristina Prakopienė, 2019-01-06

Paskutinis 2018 m. pagalbos mokiniui specialistų susirinkimas

 

Gruodžio 19 dieną vyko rajono pagalbos mokiniui specialistų būrelio susirinkimas. Išklausėme Pasvalio specialiosios mokyklos logopedės Sandros Maračinskienės pranešimą apie vykdytą šeštąjį projektą „Gyvenk sveikai“, kuris buvo finansuojamas pagal Pasvalio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą. Projekto tikslas - ugdyti sutrikusio intelekto vaikų bendrąsias kompetencijas per įvairiapuses ir daugialypes veiklas, kurios plėtos dorovės, sveikos gyvensenos pagrindus, puoselės mokinių dvasines, psichines ir fizines galias. Dalyvavo: sutrikusio intelekto vaikai ir jų tėvai (globėjai), kitų mokyklų mokiniai, pagyvenę ir senyvi žmonės. Vykdytos veiklos: pokalbiai su mokiniais, gerų minčių stendas, veiksmo savaitė be patyčių, kelionės prie jūros ir į Pakruojo dvarą, popietė su tėveliais, gerumo akcija ir daug kitų. Sandra palinkėjo sėkmės visiems dalyvaujant projektuose.

Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“ logopedė Aistė Tamošiūnienė skaitė pranešimą apie dalyvavimą respublikiniame projekte „Žaidimai moko“. Projekto tikslas – specialiųjų užduočių ir žaidimų pagalba lavinti penkiamečių regimąjį suvokimą, tikslinti ir tobulinti smulkiuosius (riešo, rankų pirštų) judesius. Uždaviniai: lavinti erdvės ir regimąjį suvokimą, vizualinius procesus, smulkiąją motoriką; gausinti žodyną, tikslinti gramatinę kalbos sandarą; įvairinti ugdymo procesą, siekiant geresnės ugdymo kokybės. Vaikams atliekant specialias užduotis, kūrybinius ir rašto darbus, žaidžiant žaidimus, lyginant daiktus buvo pasiektas projekto tikslas ir patirtos teigiamos emocijos.

Būrelio pirmininkė Aistė pateikė 2017-2018 metų veiklos ataskaitą apie metodinės veiklos kryptis, organizuotus konkursus, renginius, pranešimus,  projektinę veiklą, parodas ir kitą veiklą. Pasiūlė dvi kandidates į pirmininkės vietą (Svalios progimnazijos logopedę A. Žeimienę ir Specialiosios mokyklos logopedę S. Maračinskienę). Visoms pritarus pirmininke tapo Sandra Maračinskienė. Į būrelio tarybą išrinktos: I. Mainionytė, V. Šaulienė, J. Baltaragienė, sekretore - A. Tamošiūnienė. Naujoji pirmininkė palinkėjo visoms surasti prasmės visose minutėse bei pliusų visuose minusuose.

 

Pasvalio lopšelio-darželio „Žilvitis“  specialioji pedagogė G. Baltrūnienė, logopedė V. Krivickienė, 2018-12-21

Dailyraščio konkursas „Auksaspalvis ruduo“

 

Lapkričio mėnesį įvyko rajoninis dailyraščio konkursas „Auksaspalvis ruduo“.   Patys gražiausi darbai iš trylikos ugdymo įstaigų: Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos, Pasvalio raj. Grūžių vaikų globos namų,  Daujėnų pagrindinės mokyklos, Pasvalio specialiosios mokyklos, Pasvalio r. Vaškų gimnazijos, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos,  Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Valakėlių skyriaus,  Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos, Pajiešmenių pagrindinės mokyklos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės Bitės gimnazijos, Pasvalio rajono Narteikių mokyklos – darželio „Linelis“, Pasvalio r. Pumpėnų gimnazijos dalyvavo antrajame etape.

Pačių dailiausių darbų autoriai apdovanoti diplomais. Visiems konkurso dalyviams įteiktos padėkos.

Nuoširdžiai dėkoju mokytojoms, pagalbos mokiniui specialistėms, padėjusioms mokiniams dalyvauti šiame dailyraščio konkurse, vertinimo komisijos narėms.

Už bendradarbiavimą ir palaikymą dėkoju Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos Suaugusiųjų švietimo skyriui, Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos vadovei bei specialistėms, Pasvalio rajono pagalbos mokiniui specialistų metodiniam būreliui.

Ačiū visiems dalyvavusiems mokiniams.

Jovita Kondratavičienė  2018-12-17

DIPLOMANTAI.pdf
Adobe Acrobat Document 151.2 KB

„Šalčio pasaka“

 

2018 m. gruodžio 13 d. Pasvalio Svalios progimnazijoje ketvirtą kartą vyko rajoninis deklamavimo konkursas SUP mokiniams „Šalčio pasaka“, kurį organizavo Lėvens pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė, logopedė metodininkė Inga Ruželienė ir Svalios progimnazijos vyr. specialioji pedagogė Vilma Gegieckienė. Dalyviai varžėsi 3-5,  6-8 klasių bei porinėse grupėse. Renginį vedė Onutė iš Svalios progimnazijos ir Viktorija iš Lėvens pagrindinės mokyklos.

Direktorei Aleksandrai Tribulskienei  skaitovams palinkėjus sėkmės, komisijai  teko nelengva užduotis įvertinti skaitovų pasirodymus. Aptariant girdėtos poezijos raiškumą ir skirstant nugalėtojų diplomus darbavosi komisijos pirmininkė ŠPT Pedagoginio psichologinio skyriaus direktorė Andromeda Baršauskienė, Svalios progimnazijos vyr. logopedė Alma Žeimienė ir vyr. socialinė pedagogė Lida Ubavičienė bei Lėvens pagrindinės mokyklos vyr. socialinė pedagogė Sonata Briedienė. Deklamavimo konkursui mokiniams pasiruošti padėjo gausus būrys specialiųjų pedagogių ir logopedžių.

3-5 klasių grupėje trečios vietos diplomai atiteko  ketvirtokams:  Odetai iš Saločių A. Poškos pagrindinės mokyklos ir Rokui iš Svalios progimnazijos. Antrąja vieta dalinosi   Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės- Bitės gimnazijos  trečiokas Domantas ir tos pačios mokyklos ketvirtokė Lina. Pirmos vietos diplomą išsivežė  Daujėnų  pagrindinės mokyklos trečiokė  Kamilė.

 6-8 klasių grupėje trečios vietos diplomas atiteko Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus šeštokei Gabrielei, antra vieta paskirta  tos pačios mokyklos skyriaus šeštokei Linai. Pirmos vietos diplomas atiteko šeštokei  Nedai iš Vaškų gimnazijos.

Smagu buvo klausyti porinius eilėraščių deklamavimus. Komisijos sprendimu antrus metus iš eilės trečiosios vietos nugalėtojai brolis Dominykas ir sesutė Austėja iš Svalios progimnazijos. Antros vietos diplomas iškeliavo į Lėvens pagrindinę mokyklą penktokėms draugėms Kamilei ir Kornelijai. Garbingiausias pirmos vietos diplomas atiteko jau nebe pirmą kartą dalyvaujantiems ir prizines  vietas užimantiems aštuntokams Bronislovui ir Inesai iš Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės - Bitės gimnazijos.

Visi dalyvavusieji apdovanoti padėkos raštais ir diplomais. 

 

Svalios progimnazijos vyr. logopedė Alma Žeimienė, 2018-12-17