2021-2022 m. m.

Specialiųjų pedagogų ir logopedų planas.
Adobe Acrobat Document 129.1 KB

Įvyko metodinis pasitarimas

     

      2022 m. birželio 9 d. vyko Pasvalio rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio nuotolinis susirinkimas. Būrelio pirmininkė Sandra Maračinskienė iš  anksto į el. paštus buvo išsiuntusi struktūruotai sudėliotą metodinės veiklos ataskaitą už 2021-2022 m. m., su kuria susipažinę nariai galėjo pateikti savo pastebėjimus. Tai buvo paskutinis susirinkimas, kurį organizavo pirmininkė. Sandra pažadėjo visą sukauptą metodinę medžiagą perduoti naujai išrinktam pirmininkui. Tariame ačiū, už nelengvus, pilnus iššūkių pirmininkavimo metus.

       Pasvalio rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininko rinkimai vyko pasitelkus menti.com programėlę, kurioje buvo pateikti dažniausiai pasiūlyti kandidatai. Metodiniame susirinkime dalyvavo 22 pagalbos specialistai, visi jie atidavė savo balsus. Kadangi susirinkime nedalyvavo daugiausiai balsų surinkusi specialistė, nuspręsta leisti kandidatams tarpusavyje išsirinkti užimamas vietas naujai susiformavusioje komandoje.

       Pasvalio „Riešuto“ mokyklos vyresnioji specialioji pedagogė Brigita Macijauskienė pristatė pranešimą „IPP įvairovė, siekiant padėti ASS turintiems vaikams“. Pranešimo tikslas – palyginti ir aptarti, kuo panašūs ir kuo skiriasi individualūs pagalbos planai autizmo spektro sutrikimą turintiems mokiniams. Buvo gauta 20 individualių planų, skirtų autizmo sutrikimą turinčiam vaikui ugdyti. Planai kartu ir skirtingi, ir panašūs. Sunku įvertinti, koks planas yra geras, o koks prastas. Tik specialistas, kuris dirba su vaiku, pasirenka tai, kas atrodo geriausia.

 

Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė-logopedė Julija Griauzdienė, 2022-06-10

Tęstinis Respublikinis kūrybinis projektas  „SPALVŲ SAVAITĖ“

 

Spalvos ir jų pažinimas yra šviesiausia vaikystės dalis. Vaikai dievina spalvas ir į kiekvieną reaguoja skirtingai. Bendraujant su vaikais, spalvos gali tapti geru jūsų sąjungininku tarpusavio bendravimo procese. Spalvos – bene svarbiausia priemonė išreikšti emocijoms, ypatingai toms, kurias labai sunku apsakyti. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad su spalvomis mažuosius reikėtų supažindinti pamažu ir teisingai. Maži vaikai pradžioje įsisavina grynas spalvas ir tik palaipsniui pradeda suvokti jų išvestines bei jų atspalvius. Praėjusiais metais projektas „Spalvų savaitė“  buvo orientuotas į pagrindinių spalvų mokymą/įtvirtinimą, o šiais metais praplėtėme spalvų paletę, įtraukiant kitas spalvas: baltą, rudą, oranžinę ir violetinę.

Tęstinį Respublikinį ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinį projektą „Spalvų savaitė“ 2022 m. balandžio mėnesį organizavo Pasvalio lopšelio – darželio „Liepaitė“ logopedė metodininkė Aistė Tamošiūnienė ir vyresnioji logopedė Ligita Stacevičienė kartu su Pasvalio lopšelio-darželio „Eglutė“ logopede Egle Motiejūnaite ir logopede metodininke Sandra Maračinskiene. Projekte dalyvavo vaikai ir pedagogai iš visos Lietuvos. Nuotraukų su vykdytomis veiklomis sulaukėme net iš 91 pedagogo. Džiaugiamės pavykusiu projektu ir kviečiame pasigrožėti sukurtu bendru skaitmeniniu katalogu, kuriame galime išvysti kaip kūrybiškai, įdomiai ir smagiai spalvų mokymą ir įtvirtinimą sugebėjo perteikti Lietuvos pedagogai. Visiems dalyviams tariame nuoširdų AČIŪ.

 

Skaitmeninis katalogas: https://view.genial.ly/62752161927f380017500341/presentation-spalvu-savaite-2022m

 

Sandra Maračinskienė, Eglė Motiejūnaitė,

 

Aistė Tamošiūnienė, Ligita Stacevičienė, 2022-05-30

Rajoninė  konferencija „Mūsų iššūkiai“

 

Gegužės 19-tą dieną į Pasvalio Svalios progimnazijos kiemą skubėjo mokinukai su savo pagalbos mokiniui specialistais, mokytojais iš Lėvens pagrindinės mokyklos, Riešuto mokyklos ir Pumpėnų gimnazijos.

                      Svalios progimnazijos pagalbos mokiniui specialistės iniciavo mokinių rajoninį integruotų veiklų (iššūkių) projektą „Aš galiu“. Projekto koordinatorė –   progimnazijos vyresnioji specialioji pedagogė Vilma Gegieckienė. Projekto veiklos vyko vasario/gegužės mėn. Apie savo  projekte įveiktus iššūkius, patirtis ir sėkmes Svalios progimnazijos pagalbos mokiniui specialistės pakvietė pasidalinti metodinėje − praktinėje konferencijoje „Mūsų iššūkiai“.

                       Konferenciją vedė Svalios progimnazijos septintokai Dominykas ir Aurelijus. Konferencijos dalyvius pasveikino Svalios progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Vida Paslauskaitė.  Gražią  trombono melodiją konferencijos dalyviams padovanojo aštuntokė Marija.

                      Mokiniai pristatė ir komentavo įamžintas iššūkių  akimirkas. Svalios ketvirtokė Milda labai atsakingai ir drąsiai  pristatė pranešimą „Svaliukų iššūkiai“. Riešuto mokyklos mokiniai Orinta ir Aurelijus, palaikomi savo mokytojos Rasos, pristatė puikius savo komandos iššūkių rezultatus pranešime „Domiuosi, sportuoju, kuriu“. Pumpėnų gimnazijos komandą pakėlė visus konferencijos dalyvius nuo kėdžių ir pakvietė sudalyvauti iššūkyje-žaidime. Lėvens pagrindinės mokyklos komanda labai kūrybiškai pristatė savo pranešimą „Skaičiuojame ragaudami“. Po pranešimų Svalios progimnazijos ketvirtokė Dairida pasiūlė konferencijos dalyviams pažaisti smagų žaidimą.  Žaidimas leido patirti daug teigiamų emocijų ir mokiniams, ir pagalbos mokiniui specialistėms.

                      Visi pranešėjai buvo apdovanoti padėkos raštais. Jautru ir gera buvo stebėti mokinių spindinčias iš pasididžiavimo ir džiaugsmo akis. Dar kartą įsitikinome, kad verta dirbti ir kurti kartu. 

 

Pasvalio Svalios progimnazijos vyresnioji specialioji pedagogė Vilma Gegieckienė, 2022-05-20

Konkursas „Raidžių kambarys“

 

Kovo - balandžio mėnesiais vyko Vaškų gimnazijos specialiosios pedagogės Kristinos Prakopienės organizuotas respublikinis kūrybinis konkursas „Raidžių kambarys“, kuriame dalyvavo beveik 150 dalyvių iš 45 Lietuvos ugdymo įstaigų. Šiais metais virtualiąją vertinimo komisiją sudarė specialiosios pedagogės iš Raseinių, Šiaulių, Klaipėdos ir Garliavos. Smagu, kad,  kaip ir kasmet, taip ir šiemet, nugalėtojais tapo ir Pasvalio rajono mokiniai iš Joniškėlio G. Petkevičaitės - Bitės gimnazijos bei Narteikių skyriaus ir iš Vaškų gimnazijos.

Visus darbus galite peržiūrėti čia https://www.facebook.com/groups/453814636513982

 

Vaškų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistė Kristina Prakopienė,

2022-05-14

Respublikinio kompiuterinio kūrybinio atviruko konkursas

„Atridenkime Velykas!“

 

Kovo - balandžio mėnesiais vyko respublikinis kompiuterinio kūrybinio atviruko konkursas „Atridenkime Velykas!“, skirtas 2-10 klasių mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių. Konsultuojami mokytojų, pagalbos mokiniui specialistų, mokiniai turėjo sukurti velykinį atviruką panaudojant kompiuterines piešimo programas. Sulaukėme darbų iš 16 mokyklų (Pasvalio r., Kaišiadorių, Klaipėdos, Kretingos, Trakų r., Telšių, Utenos mokyklų ir centrų), kurios atsiuntė labai gražius kompiuterinius atvirukus konkursui. Užkoduotus darbus vertino komisija. Susumavus rezultatus skelbiame nugalėtojus:

I-os vietos nugalėtojai:

Vytis Vėjas – Jonavos r. Šveicarijos progimnazija

Goda – Pasvalio Lėvens pagrindinė mokykla

Karolina – Pasvalio „Riešuto“ mokykla

Šarūnas – Pasvalio „Riešuto“ mokykla

Paulina – Kaišiadorių šventosios Faustinos mokykla-daugiafunkcis centras

Meda – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Miglė –Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Andželika – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

II-os vietos nugalėtojai:

Edgaras – Pasvalio Svalios progimnazija

Justina – Pasvalio Lėvens pagrindinės  mokyklos Ustukių skyrius

Nerilė – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Elijus – Telšių ,,Germanto“ progimnazija

Gabija – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Karolis – Pasvalio „Riešuto“ mokykla

Marius – Pasvalio „Riešuto“ mokykla

Laurynas – Kretingos Marijos Tiškevičiūtės mokykla

III-ios vietos nugalėtojai:

Dovilė – Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazija

Austėja – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Karolis – Telšių ,,Germanto“ progimnazija

Kornelija – Pasvalio r. Saločių A. Poškos pagrindinė mokykla

Kornelijai – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Linas – Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Vadim – Utenos Krašuonos progimnazijos „Versmės“ skyrius

Egidijus – Kaišiadorių šventosios Faustinos mokykla-daugiafunkcis centras

 

Nuoširdus ačiū visiems dalyviams!

Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos logopedė Irena Butkuvienė ir specialioji pedagogė Jolanta Baltaragienė, 2022-05-02

 

 

PRODUKTYVUS SUSITIKIMAS

 

Iš karto po šv. Velykų (balandžio 19 d.) pagalbos mokiniui specialistai susibūrė ir pristatė vieni kitiems savo kurtas ir darbe naudojamas priemones. Vyko ilgalaikės programos „Pasiruošimas įtraukiajam ugdymui: pagalbos mokiniui specialistų bendradarbiavimas iššūkių sprendimui“ V modulis „Priemonių pristatymas ir diskusija „Kuriame kiekvienam vaikui“. Priemones pristatė Šiaulių „Dermės“ mokyklos logopedai ir specialieji pedagogai bei Pasvalio rajono pagalbos mokiniui specialistai.

NUOŠIRDI PADĖKA Pasvalio „Riešuto“ mokyklos direktorei ir visai bendruomenei ne tik už priėmimą, bet ir įstaigos edukacinių erdvių aprodymą.

 

Tarnybos logopedė Andromeda Baršauskienė, 2022-04-20

 

SEMINARAS

 

Vasario 15 d. vyko ilgalaikės programos „Pasiruošimas įtraukiajam ugdymui: pagalbos mokiniui specialistų bendradarbiavimas iššūkių sprendimui“ III modulis - Vaikų garsų tarimo sutrikimai: atpažinimas ir įveikimas. Seminarą vedė lektorė dr. Daiva Kairienė. Seminare dalyvavo Šiaulių „Dermės“ mokyklos, Pasvalio ir Biržų rajonų pagalbos mokiniui specialistai. Esame dėkingi lektorei už naujas įžvalgas ir požiūrį. Kitas ilgalaikės programos modulis numatytas kovo viduryje.

 

Logopedė Andromeda Baršauskienė, 2022-02-15

METODINIS PASITARIMAS

 

Prasidėjus Naujiems 2022 metams, sausio 6 d. į Pasvalio „Riešuto“ mokyklą susirinko pagalbos mokiniui specialistai (logopedai ir specialieji pedagogai). Keista, tačiau šis susitikimas buvo kitoks, nes jame nedalyvavo mūsų metodinį būrelį ilgus metus kuravusi tarnybos direktorė Andromeda Baršauskienė, kuri nebedirba šiose pareigose. Tariame nuoširdų AČIŪ už 10 metų bendrystę!

Susirinkimas prasidėjo pranešimų pristatymais, specialistų gerosios darbo patirties pasidalinimu ir kitų aktualių klausimų aptarimu. Pirmąjį pranešimą – lyginamąją analizę ,,Informacinių technologijų įtaka vaiko raidai“ pristatė Pasvalio lopšelio – darželio ,,Liepaitė“ logopedė metodininkė Aistė Tamošiūnienė, Pasvalio lopšelio – darželio ,,Eglutė“ logopedė metodininkė Sandra Maračinskienė ir logopedė Eglė Motiejūnaitė bei Pasvalio r. Vaškų gimnazijos darželio logopedė  Rima Bielskienė. Pranešimo metu buvo pristatytas atliktas tyrimas bei palyginti gauti tyrimo rezultatai trijų Pasvalio r. darželių. Pagalbos mokiniui specialistams tai buvo gana aktualu, nes susidarius tokiai situacijai dėl Pasaulinės pandemijos, kiekvienas iš mūsų (pedagogai, tėvai, vaikai), neišvengiamai turėjome prisitaikyti ir buvome neatskiriami nuo informacinių technologijų nuotolinio ugdymo metu. Tyrimas padėjo atskleisti nuo kokio amžiaus vaikai pradeda naudotis bei domėtis informacinėmis technologijomis ir kokią įtaką jos daro vaiko raidai.

Vykdytą rajoninį dailyraščio konkursą ,,Seku seku pasaką“ pristatė dailyraščio vertinimo komisijos narės Sandra Maračinskienė ir Inga Kaulinskienė. Buvo pristatyti dailyraščio dalyvių ir nugalėtojų darbai, ugdytinius ruošusiems pedagogams buvo įteiktos padėkos, diplomai ir mažos dovanėlės, kurios nukeliaus dalyviams.

Susitikime buvo aptarti kiti aktualūs klausimai. Pasvalio r. Švietimo pagalbos tarnybos specialioji pedagogė Inga Kaulinskienė ir logopedė Ingrida Prakopienė informavo apie sąrašų pateikimą, pirminių/pakartotinių vertinimų dokumentacijos tvarkymą.

Buvo smagu susitikti gyvai.

 

Pasvalio lopšelio – darželio ,,Eglutė“ logopedė Eglė Motiejūnaitė

2022-01-06

RAJONINIS DAILYRAŠČIO KONKUSAS „SEKU SEKU PASAKĄ“

 

Lapkričio - gruodžio mėnesiais Pasvalio krašto mokiniai, konsultuojami mokytojų, pagalbos mokiniui specialistų dalyvavo Rajoniniame dailyraščio konkurse „Seku seku pasaką“.

Šiais laikais, kai galima naudoti įmantrius kompiuterio raštus, kartais manoma, kad dailiai rašyti jau nereikia ir užtenka valdyti klavišus. Tačiau žmogus yra ne mašina ir rašysena atskleidžia kiekvienos asmenybės dalelę. Pasakos vaikystėje palieka labai didelį įspūdį, ugdo augančio žmogaus vertybes, fantaziją. Kada gi sekti, skaityti pasakas, jei ne ilgais žiemos vakarais...

Pirmame etape, kuris vyko mokyklose, mokiniai stengėsi atsakingai, dėmesingai, aiškiai ir estetiškai perrašyti pasakas. Į antrąjį – rajoninį etapą – atkeliavo trisdešimt šeši dailyraščiai iš Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių skyriaus, Pasvalio „Riešuto“ mokyklos, Pasvalio Svalios progimnazijos, Pasvalio r. Krinčino Antano Vienažindžio pagrindinės mokyklos Pajiešmenių skyriaus, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos Narteikių skyriaus, Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos, Pasvalio r. Pumpėnų gimnazijos.

Sunku buvo išrinkti, kurie darbai yra patys dailiausi. Susumavus komisijos taškus, skelbiami nugalėtojai. Sveikiname! Iki kitų konkursų!

Pirmos vietos diplomai įteikti:

Godai            Pasvalio r. Pumpėnų gimnazija

Godai            Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Džiugui         Pasvalio Lėvens pagrindinė mokykla

Domantui      Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Skaistei         Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

 

Antros vietos diplomai įteikti:

Ūlai               Pasvalio Svalios progimnazija

Gabrieliui      Pasvalio Svalios progimnazija

Kornelijai      Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Kamilei         Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių skyrius

Brigitai          Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla

 

Trečios vietos diplomai įteikti:

Andželikai    Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija

Austėjai        Pasvalio r. Pumpėnų gimnazija

Viltei             Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių skyrius

Justinai         Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Ustukių skyrius

Karolinai       Pasvalio „Riešuto“ mokykla

 

Pasvalio r. Pumpėnų gimnazijos logopedė metodininkė Jovita Kondratavičienė, 2021-12-29

 

 

 

Konkursas „Žaislų karalystėje“

 

Spalio-lapkričio mėnesiais vyko Aukštaitijos krašto kūrybinis konkursas „Žaislų karalystėje“, kuris buvo skirtas 1-8 klasių mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių. Nors ir sunkus metas- pandemija- tačiau vaikų darbai keliavo iš įvairių miestų ir miestelių: Anykščių, Troškūnų, Baisogalos, Kėdainių, Subačiaus,  Alizavos, Linkuvos, Pašvitinio, Paliūniškio, Panevėžio, Radviliškio, Rokiškio, Šiaulių, Pasvalio, Pumpėnų, Ustukių ir Vaškų. Vaikai savo darbuose aprašė mylimiausius žaisliukus, jų „gyvenimo“ istorijas. Labiausiai mylimi yra meškučiai - beveik pusė vaikų apie juos rašė. Nepamiršti ir kiškučiai, mašinėlės, lego, peliukai, arkliukai, šuniukai, kačiukai bei kiti.  Ačiū tariamas ir mokytojoms, tėveliams, kurie padėjo vaikams patekti į Žaislų karalystę.

Darbai įvertinti, nugalėtojai paskelbti. Visus darbus galima peržiūrėti facebook puslapyje https://www.facebook.com/groups/889004801763760

Iki kitų susitikimų!

 

Konkurso organizatorė

Vaškų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistė

 Kristina Prakopienė

 „Komandinio darbo svarba, siekiant pažinti ir ugdyti kiekvieną vaiką“. Susitikimas Šiaulių „Dermės“ mokykloje

 

2021 lapkričio 4 d. Pasvalio rajono pagalbos mokiniui specialistai vyko į ilgalaikės  programos „Pasiruošimas įtraukiajam ugdymui: pagalbos mokiniui specialistų bendradarbiavimas iššūkių sprendimui“, susitikimą su Šiaulių „Dermės“ mokyklos specialistais. Kolegės dalijosi savo patirtimi, pristatė komandinio darbo svarbą ir ją pagrindė savo pristatymuose.

Pasveikinimo žodį tarė Šiaulių „Dermės“ mokyklos direktorė Rūta Lanauskienė ir Pasvalio rajono savivaldybės švietimo pagalbos tarnybos direktorė Andromeda Baršauskienė. Abi linkėjo prasmingos sklaidos ir geros patirties.

Specialiosios pedagoginės pagalbos ir veiklos analizės skyriaus vedėja Alvija Nakvosienė pristatė savo temą: „Mokinių pažinimo, lavinimo  ir saviraiškos poreikių tenkinimas, palankių sąlygų mokinių socializacijai sudarymas Šiaulių „Dermės“ mokykloje“. Vedėja pristatė, kaip jų mokykloje susipažįstama su mokiniu, jo tėvais (globėjais), kaip lavinami ir tenkinami saviraiškos poreikiai, ko reikia sėkmingai socializacijai.

Šiaulių „Dermės“ ikimokyklinio skyriaus logopedė metodininkė Rima Kančiauskė pristatė kaip ikimokykliniame skyriuje vyksta vaikų pažinimo, lavinimo ir saviraiškos poreikių tenkinimas, palankių sąlygų vaikų socializacijai sudarymas. Pristatė įstaigos struktūrą, vaikų kiekį, specialistų svarbą, akcentavo auklėtojų padėjėjų svarbą grupėse ir specialistų, bei tėvų (globėjų) bendradarbiavimą.

Mokyklos socialinė pedagogė Donata Balandienė skaitė pranešimą: „Efektyvaus komandinio darbo reikšmė visuminiam mokinių ugdymui“. Pasidalijo patirtimi, kaip su mokyklos psichologe kartu veda praktines veiklas, kokios socialinės akcijos vyksta jų mokykloje.

Specialioji pedagogė metodininkė Aušra Senkauskienė pasidalijo pranešimu: „Specialiojo pedagogo pagalbos mokiniams efektyvumas“.

Psichologė Justina Bičiušienė žaismingai ir linksmai pristatė savo pranešimą: „Mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, psichoemocinės būklės, įtraukties gerinimas taikant žaidybinius elementus“.

Po pertraukos buvo labai išsamus logopedės ekspertės Eugenijos Jakimavičienės pranešimas apie „Kalbos neišsivystymas: atpažinimo subtilybės ir pasidalijimas gerąja darbo patirtimi“. Nuoširdus ekspertės pasidalijimas savo įžvalgomis apie kalbos neišsivystymo lygius, girdimojo suvokimo ir artikuliacijos sutrikimus, žodžių derinimo ir valdymo klaidas. Beje, Eugenija pranešimą skaitė online (zoom programos pagalba), o mes klausėmės jos mokyklos salėje.

Specialistės noriai įsitraukė į diskusiją, kurią parengė psichologė Justina Bičiušienė. Visos įsitraukėme į žaidimą „Kavinės lankytojai“. Diskusijos – žaidimo metu aptarėme iššūkius, kylančius švietimo pagalbos specialistų darbe.

Pabaigoje buvo pristatyta mokykla, vaikščiojome po klases, edukacines, ugdymo ir lavinimo erdves. Nuoširdus, šiltas bendravimas ir bendradarbiavimas su Šiaulių „Dermės“ pagalbos specialistais suteikė drąsos tęsiant pradėtus darbus ir projektus. Kiti bendri susitikimai laukia ateityje.

 

Pasvalio „Riešuto“ mokyklos logopedė Simona Kondrotienė, 2021-11-04

 

 

AUKSINIO RUDENS METODINIS PASITARIMAS

 

Lydimi rudeninės saulės švelnių spindulių susirinkome į Lėvens pagrindinės mokyklos salę, kur vyko pagalbos mokiniui specialistų (specialiųjų pedagogų ir logopedų) metodinis pasitarimas. Būrelio pirmininkė Sandra Maračinskienė pristatė veiklų 2021-2022 m. m. planą. Jam pritarėme. Išklausėme Lėvens pagrindinės mokyklos specialiosios pedagogės metodininkės Ingos Ruželienės pranešimą ,,Kalbos ugdymo priemonių rinkinys PRIELINKSNIAI“. Nuostabus pranešimas ir priemonės, kurios motyvuoja vaikus mokytis, įsiminti prielinksnius ir juos naudoti šnekamojoje kalboje. Kuriant muliažus, laminuotus paveikslėlius su lipdukais, dėžutes įvairių prielinksnių mokymui, įdėta daug kruopštaus darbo, atsidavimo, išmonės. Puikiai panaudotos ir lego detalės.

Sandra Maračinskienė kalbėjo apie kvalifikacijos tobulinimo programą, apie bendradarbiavimą su Šiaulių „Dermės“ mokykla, kurioje yra ir ikimokyklinis skyrius. Švietimo pagalbos tarnybos direktorė Andromeda Baršauskienė papildė, jog lapkričio 4 dieną bus pirmasis modulis. Vyksime į Šiaulius. Pristatys mums mokyklą, apibūdins darbo specifiką. 2-as modulis - lektorės Daivos Kairienės seminaras. 3-ias modulis - svečiai atvyks pas mus. Pristatysime priemones, jų panaudojimą darbe. 4-as modulis - refleksija. Su nekantrumu laukiame susitikimų. Džiaugiamės galėdami bendrauti, bendradarbiauti gyvai.

 

Pasvalio lopšelio-darželio ,„Žilvitis“ vyresnioji specialioji pedagogė Gražina Baltrūnienė, 2021-10-07